Jaarplan 2019

 

In 2019 willen we meerdere projecten van verschillende groten uitvoeren.

Mama Café Roosendaal
Te beginnen met een Mama Café, deze is in samenwerking met de Bibliotheek VANnU. En met zij-partners zoals: Buurgezinnen.nl/WijZijnRoosendaal/Speelotheek/etc.

Het Mama Café is een laagdrempelig initiatief voor aanstaande en jonge ouders om andere mensen te ontmoeten. En om deze te ondersteunen en met elkaar in contact te brengen.
Het café biedt een plek waar je gezellig koffie kan drinken (of iets anders natuurlijk), ervaringen kan delen, elkaar kan opzoeken voor vragen en waar je kind kan spelen in een veilige omgeving. Niet alleen is het een uurtje vermaak, ook kunnen er zo (langdurige) vriendschappen ontstaan.
Het is de bedoeling dat de kinderen meekomen, zo hoeft er geen oppas geregeld te worden en blijft het toegankelijk voor iedereen.

 

Ook opa’s / oma’s / en papa’s zijn natuurlijk welkom.

 

- Dit is een langdurig project.

Kindness Friday
De kindness Friday’s zijn dit jaar niet regelmatig maar zullen af en toe wel uitgevoerd worden. Zo hebben we met Valentijnsdag, zakjes gevuld met hartjes snoepjes, en op het zakje een lieve tekst.
Deze zijn uitgedeeld, in brievenbus gedaan, en weggelegd in de trein.
Ook gaan we nog bloemzaadjes planten om de natuur en de bij te helpen.
Daarnaast hebben we nog plannen om briefjes met opbeurende teksten en complimenten te verstoppen op verschillende plekken, zoals bij wachtruimten, in de trein, fietsenstalling, etc.
Hier komen natuurlijk nog heel veel ideeën bij, maar deze zullen vooral spontaan ontstaan. Ook ligt het aan onze financiële mogelijkheden of en hoe groot deze spontane projecten zijn.

Rekening
We willen een bankrekening, deze is er inmiddels, zodat we geld voor de stichting kunnen inzamelen en deze kunnen gebruiken voor de projecten.
Dit zullen we o.a. doen door op rommelmarkten spullen te verkopen, door crowdfunding en door een Bingo!
Ook zullen we gaan kijken naar de mogelijkheden om donatie potjes weg te zetten.

Kerstkaarten actie 2019
We weten nog niet hoe dit vorm gaat hebben maar natuurlijk gaat de kerstkaartenactie in 2019 ook gewoon door. We willen uitbreiden naar nabije woonplaatsen. Ook willen we het schrijfmoment uitbreiden.
Hoe en wat zal halverwege het jaar vorm gaan hebben.