20 april 2018

Hoi allemaal! It’s Friday again! En vandaag hebben we weer een leuke gedaan (al zeggen we het zelf).

 

Gisteren (19 april 2018) was het “landelijke dag tegen tegen pesten”. Op deze dag staan we allemaal even stil bij het pesten, dat helaas nog vaak gedaan wordt. Niet alleen op scholen, maar ook in het bedrijfsleven komt dit fenomeen nog best vaak voor.

 

Ons eerste idee was om hiermee een basisschool langs te gaan, maar omdat het ook de laatste dag voor de meivakantie is en er op veel scholen aan de Koningsspelen gedaan wordt, leek ons dit niet heel handig, en bewaren we dit idee voor september, aangezien het dan de Week Tegen Pesten is (17 t/m 21 september).

 

Om deze reden hebben we nu dus een ander idee uitgevoerd. Ons idee was om lieveheersbeestjes te gaan verspreiden door de stad. Lieveheesbeestjes zijn (zoals de meesten waarschijnlijk wel weten) het teken tegen zinloos geweld. En daar valt pesten ook onder! Nikki heeft daarom wat stenen verzameld, die bij haar ouders thuis talloos in de tuin liggen. De mooiste heeft ze meegenomen naar Josche, en zij heeft ze beschilderd en vernist. En wat zijn ze schattig geworden!

 

Vandaag zijn we richting het centrum van Roosendaal gereden, en zijn we de Nieuwe Markt opgelopen. Borders genoeg om ze daar in te verstoppen. Als je nu gaat kijken, zul je er misschien wel een paar tussen de planten uit zien piepen. Mocht je er eentje tegen komen, maak dan een foto en post deze op onze Facebookpagina onder het bericht van deze Kindness Friday, vinden we leuk!

 

En mocht je nu zelf ook zo’n ontzettend schattige lieveheerstbeest willen, kom ons dan even opzoeken op het Roosendaals Treffen, dat op zondag 23 september 2018 zal plaatsvinden. We hebben er dan een aantal te koop! Het geld zamelen we in om nog meer acties te kunnen uitvoeren, dus het wordt goed besteed!

Reactie schrijven

Commentaren: 0