23 maart 2018

Toen Josche vorige week met het idee kwam, was Nikki eigenlijk direct enthousiast. In het dagelijks leven probeert ze altijd al vriendelijk te zijn naar haar naasten, maar hóe leuk is het om dit op zo’n bewuste manier te doen waarmee we hopelijk ook anderen kunnen inspireren. She's game! Count her in!

 

Ze is ook gelijk op zoek gegaan naar leuke ideeën, en heeft ook gelijk een waslijst opgeschreven aan dingen die ze nog graag zou willen doen. Eén daarvan is deze. Het lijkt echt super simpel, en dat is het ook! Maar mooie dingen hoeven niet moeilijk te zijn, integendeel!

 

Om 12.00 uur hebben wij elkaar getroffen bij Parrotia in Roosendaal (voor degenen die dit niet kennen: dit is de bibliotheek). Gewapend met vrolijk gekleurde post-its, pennen en stiften zijn we naar boven gelopen waar we gelijk aangesproken werden door een lieve werknemer die vroeg of we alles konden vinden. Stiekem voelde het wel geniepig aan, maar dat is meer een persoonlijk dingetje waar we nogal eens tegenaan lopen. Maar nu geen tijd voor twijfel: we gaan dit doen!

 

We hebben een lekker rustig plekje uitgezocht om onze briefjes te kunnen schrijven, waarna we random wat boeken hebben uitgezocht om ze in te plakken. Toen we dit hadden gedaan zijn we naar onze volgende afspraak gegaan bij buurthuis de Wieken, en daar zagen we ook een minibieb staan. Ook daar kunnen natuurlijk briefjes in! Dus ook daar hebben we ons geïnstalleerd om wat briefjes te schrijven.

 

Ondertussen kwam er een vriendin van Nikki binnen die haar zoontje van bijna 3 bij zich had. En hoe gezellig is het dan om samen met hem ook wat briefjes in boeken te gaan plakken. Hij had het in ieder geval reuze naar zijn zin, zoals in het bijbehorende filmpje ook te zien is. Heerlijk om dit zo met zijn drietjes te kunnen doen.

 

Op de briefjes stonden kleine berichtjes geschreven, waarvan we hopen dat de lezer zich hierdoor wat blijer gaat voelen. We vinden het ergens ook wel jammer dat we de reacties niet kunnen zien, omdat we graag willen weten wat het effect is van deze Kindness Friday. Maar ergens heeft het ook wel weer z’n charme dat we het resultaat niet te zien krijgen. We doen dit namelijk niet voor onszelf. En na het plakken van de briefjes is onze taak daarom ook klaar. Maar wat is het fijn om dit te doen. Ik kan het iedereen aanraden!

 

Op naar de volgende Kindness Friday! Hou de website en/of Facebook in de gaten als je wilt weten wat we de volgende keer gaan doen!

Reactie schrijven

Commentaren: 0